Подвір'я Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища перетворилася на галасливий та запашний ярмарок, де поряд з горщиками борщу смажилась риба, і вдягнені в українські строї учні пропонували охочим скуштувати сала.
Вже вдруге професійно-технічний навчальний заклад проводить фестиваль борщу та сала, пропагуючи традиційну українську кухню. Рецепти приготування учні дізнавалися у бабусь, навіть привозили у глечиках з дому. Тож, представивши на фестивалі 14 видів борщів і близько 20 - сала, учні закладу залюбки ділилися технологіями виготовлення кожного із них.
Окрім того, вихованці Вінницького міжрегіонального вищого професійного училища виставили на продаж усе, що можна віднести до кулінарного надбання українців: привезли і домашній хліб, і консервовані та кисломолочні продукти. Розважали гостей свята номерами художньої самодіяльності.
«Автором ідеї такого фестивалю є керівник закладу - Олександр Дмитрик, - розповідає заступник директора училища Борис Московський, - і захід має на меті лише одне - долучити нашу молодь до традицій української культури та посмакувати автентичними українськими стравами: борщем та салом. Окрім того, на фестивалі продається сувенірна продукція, вироби, що виготовлені руками наших учнів та педагогів. А всі кошти, зібрані за підсумками фестивалю, будуть направлені на допомогу дітям, які опинилися у складному матеріальному становищі і потребують підтримки».
© ЛІКТ 2009-2024