У Центрі професійно-технічної освіти торгівлі та харчових технологій 22 березня пройшов день відкритих дверей.
Майбутні випускники шкіл та їх батьки мали нагоду побачити, які вміння можуть передати дітям педагоги Центру. Стосується це не лише авторських страв, а й навиків сервірування, оздоблення, пакування подарунків, презентації коктейлів та тематичних столів.
«Ми дійсно намагаємося створити такий мікроклімат, щоб дітям було цікаво і комфортно навчатися. Як результат - вони нам іноді довіряють навіть те, про що батькам не розповіли б. Оскільки Центр фінансується з бюджету, навчання у нас безкоштовне, тому багато дітей з незаможних родин, але таланти мають унікальні», - розповів директор закладу Валерій Дяків.
Підтвердила слова директора представник бази відпочинку Каролінка-2, що на Чорноморському узбережжі Одещини, Наталія Ратушняк, повідомивши, що підприємство уже 6 років успішно працює з Центром, і його вихованці кожного разу показують високий рівень підготовки.
Загалом Вінницький Центр профтехосвіти торгівлі і харчових технологій, враховуючи наявну на даний час базу, може навчати до півтисячі дітей. Керівництво закладу сподівається, що дефіциту бажаючих отримати популярну і «смачну» професію не буде: заявки на майбутній вступ окремі школярі написали безпосередньо під час свята «відкритих дверей».
І хоча організатори зустрічі орієнтувалися переважно на учнів з Вінниці, на захід завітали гості з Ямпільського, Шаргородського та Козятинського районів.
© ЛІКТ 2009-2024