На базі Вінницького вищого професійного училища сфери послуг відбулася семінар-нарада директорів закладів професійно-технічної освіти області на тему: «Роль керівника професійно-технічного навчального закладу в організації методичної роботи».
Відкриваючи роботу зібрання, заступник начальника управління освіти і науки обласної державної адміністрації Валерій Бачинський зауважив, що зазначений семінар є першим засіданням постійно діючої секції керівників професійно-технічних навчальних закладів, створеної рішенням навчально-методичної ради Навчально-методичного центру ПТО у Вінницькій області, та висловив сподівання, що така система роботи сприятиме обміну досвідом між керівниками, а відповідно, - й покращенню організації навчального процесу.
У ході роботи засідання директор Навчально-методичного центру професійно-технічної освіти у Вінницькій області Володимир Бадюк інформував учасників про роль керівника закладу професійно-технічної освіти в удосконаленні організації навчально-виробничого процесу. Досвідом використання інноваційних підходів у підготовці кваліфікованих робітничих кадрів поділилася з присутніми директор Вінницького вищого професійного училища сфери послуг Лариса Ворона, а заступник директора з навчально-виробничої роботи Козятинського міжрегіонального вищого професійного училища залізничного транспорту Анжела Рибіцька представила на розгляд колег методичну розробку закладу - робочий зошит майстра виробничого навчання.
Також розглянуто питання створення дієвої системи моніторингу якості освіти (заступник директора з навчально-виробничої роботи Браїлівського професійного ліцею Олег Скульський) та моніторингу рейтингової оцінки діяльності ПТНЗ області (методист НМЦ ПТО у Вінницькій області Неля Величко).
По завершенню семінару учасники зібрання обговорили поточні питання діяльності професійно-технічних навчальних закладів.Окрім того, директори мали змогу оглянути навчально-матеріальну базу Вінницького вищого професійного училища сфери послуг та взяти участь у завершальному етапі методичного тижня з професії «Кухар, кондитер» - «Кухні народів світу» - ознайомившись із кулінарними традиціями та скуштувавши національні страви різних народів світу.
© ЛІКТ 2009-2024