17 учнів закладів професійно-технічної освіти області боролися за право представляти Вінниччину на заключному етапі Всеукраїнського конкурсу. Проходив захід на базі Вінницького вищого професійного училища сфери послуг.
Після теоретичного туру, учасники за допомогою жеребкування визначили робочі місця для виконання практичної частини змагання, яка передбачала три конкурсні завдання: виготовлення прикрас з мастики, виготовлення одноярусного бісквітно-кремового торта «Весняні фантазії» вагою 2 кг та тематичну презентацію «Моя професія - кондитер». При оцінюванні конкурсних робіт враховувалось чимало показників: дотримання технологій приготування, кольорової гами, естетичних вимог, до уваги бралась технічність і складність виконання, гармонійність поєднання продуктів, відповідність сучасним вимогам тощо.
За підсумками конкурсу журі визначило 6 призерів:
Усі призери нагороджені дипломами управління освіти і науки облдержадміністрації, а переможець демонструватиме свої здібності на заключному етапі конкурсу, що проходитиме у Львівському вищому професійному училищі ресторанного сервісу і туризму.
© ЛІКТ 2009-2024